חפשו את הפודקאסטים שלנו!

כדורגל בשבת: כפייה דתית או מהלך שנועד לדאוג לציבור שומרי השבת ❓ האם אנחנו באמת משתנים ביום כיפור ❓ ומה למדנו מאינספור המכתבים של ש"י עגנון ואשתו אסתר ❓

כדורגל בשבת: כפייה דתית או מהלך שנועד לדאוג לציבור שומרי השבת ❓

האם אנחנו באמת משתנים ביום כיפור ❓

ומה למדנו מאינספור המכתבים של ש"י עגנון ואשתו אסתר ❓

הארגונים שלנו פתחו עוד פלטפורמה נגישה, עוד הזדמנות להקשיב לרעיונות הגדולים, לסיפורים המיוחדים, לריאיונות המרתקים בעולמות היהדות המתחדשת. חפשו את הפודקאסטים שלנו!

"…בניגוד לרבים מההסכתים העוסקים בנושאים עיוניים, המופקים בתקציב דל עד בלתי קיים, הפודקאסט במדינת היהודים מופק מכון בידי הרטמן ברמה גבוהה מאוד. התוצאה היא עושר גדול של חומרים וחוויית האזנה נעימה מאוד, שהופכת את הדיון לקל הרבה יותר לעיכול בנושאים הכבדים כמו גיור, שבת, הפרדה מגדרית ועוד, גם בהאזנה תוך כדי שטיפת כלים או בשטיפת הרצפה…." מתוך ביקורת של אתר מקור ראשון

מאמרים נוספים

אירועי השבוע – יהדות ישראלית בירושלים

יש הרבה דרכים להרגיש חלק מהעיר הזאת: לפגוש שכנות ושכנים, לשיר יחד, לשבת מול במה או סביב שולחן לימוד, ולשמוע סיפור שעוד לא הכרנו. גם השבוע מחכים לנו בירושלים מפגשים שמחברים בין אנשים, מסורות ורעיונות, ונותנים מקום ליצירה, לשיחה ולסקרנות. מזמינות אתכן ואתכם למצוא את מה שמתאים לכן ולכם ולהצטרף.

אירועי השבוע – יהדות ישראלית בירושלים

תוצאות הבחירות פוגשות כל אחת ואחד מאיתנו אחרת. יש שמחה והקלה, ויש אכזבה ודאגה. לא צריך להעמיד פנים שהפערים האלה קטנים, או לצפות מכולנו להניח אותם בצד בן לילה. אנחנו מכבדות ומכבדים את הכרעת הבוחרות והבוחרים, גם אם אינה כפי שייחלנו. זה לא אומר לוותר על הדעות שלנו ולא על העשייה למען מה שאנחנו מאמינות בו. זה אומר לזכור שמעבר לכל עמדה יש אדם, ושכולנו ממשיכים לחיות כאן יחד. האחריות שלנו זה לזו לא מסתיימת בקלפי, והיא לא תלויה בשאלה מי ניצחו.

קריאה משותפת מראשי ורשות בתי המדרש לרבנות בישראל לקראת הבחירות

כשבלבנו התקווה, שהיא לנו המנון ותפילה, אנו זוכרים כי בידינו הכוח לבחור, והזכות והאחריות לפעול למען עתיד טוב יותר לכולנו.