fbpx

בימים בהם השבת הישראלית ניצבת במרכזו של שיח ציבורי ופוליטי באשר לזהות הקולקטיבית שלנו, יש מי שמסתכלים קדימה ומנסים לשרטט קווים לדמותה הטובה של השבת ב 2025.

אנחנו, ברשות הרבים, השקנו את מפת השבת הירושלמית, מפה דיגטלית עם אירועי תרבות, לימוד ורוח ממש כאן (יש לכם אירוע? מלאו את הטופס)

אז עכשיו כשיש לחם, אפשר גם לשמוע תורה. בYnet שאלו אנשי ונשות רוח ומעשה, רבים מהם שותפים שלנו ב'רשות הרבים' על השבת האידאלית שלהם >>

"בעיצומה של שנת 2018 השבת הישראלית נמצאת עדיין בבירור עומק בקרב החברה בישראל: הפגנות, פקחים, חקיקה ובתי משפט מלווים את השיח הציבורי בכל הנוגע לצביונה. אחרי שבעים שנות ניסיונות לסטטוס קוו והסכמות סביב השבת, קצת קשה לדמיין כיצד ייראו פני הדברים במרחק של שנים.

קבוצה של אישים ופעילי ציבור התכנסה בניסיון לחזות כיצד תראה השבת בשנת 2025, לרגל פתיחת סדרת האירועים "שבת בבית" של בית אבי-חי: בלי מחלוקות, בלי כפייה, בלי צרכנות, בלי תחרות – ועם הסכמות ציבוריות. קצת עתידנות והרבה משאלות לב.

"מקדשי הצריכה המכוערים יהיו סגורים"

"השבת היא הסטארט-אפ שלנו החוצה", אומרת העיתונאית סיון רהב-מאיר. "היא אי של שפיות. גלולה של שקט. יום שאפשר להסתכל בו לאנשים בעיניים", ותהילה פרידמן, פעילת ציבור, חוזה "יום בלי מסך, בלי ארנק או תחרות".

"פחות ישראלים יצטרכו לעבוד כי מקדשי הצריכה המכוערים יהיו סגורים", מוסיף העיתונאי אביב לביא. "זו תהיה חברה שמקדשת תרבות, סובלנות, קהילתיות וסביבה – על פני תרבות הצריכה, הכוחנות וההתנערות מהערבות ההדדית".

ד"ר מאיר בוגלו מאמין שיהיו משחקי כדורגל "אבל בלי אלימות ושבת בלי כפייה", ואריאל לוינסון מאמין שנראה שבת דתית לצד שבת חילונית. "רק דרך יצירה של הלכות חדשות, משותפות, וחשיבה מרעננת על השבת, נוכל ליצור ביחד שבת ישראלית".

המשך הכתבה כאן, תודה Ynet על רשות השימוש.

שבת של שלום!